Dit zijn de 4 meest voorkomende live muziekgenres op bruiloften

Livemuziek domineert al tientallen jaren de entertainment voor bruiloften. De charismatische charme die een live band op een bruiloft mee zich meebrengt is ongeëvenaard en met onbegrensde mogelijkheden. Echter is het kiezen voor zomaar een live band nog niet genoeg. Je zult namelijk toch echt moeten nadenken over wat jij op jouw bruiloft wilt uitdragen en moeten bepalen welk muziekgenre hier het beste bij zal passen. Wij helpen je alvast een beetje op weg door de 4 meest voorkomende live muziekgenres op een bruiloft op te sommen.

 

Klassieke muziek

 

Je hebt misschien enkele vooroordelen over klassieke muziek, maar klassieke muziek is en zal altijd populair blijven voor huwelijksceremonies en cocktailparty’s. Het creëert een lichte en romantische sfeer die de uiterst relaxte sfeer voor de ceremonie bepaalt. Klassieke muziek wordt echter vaak uitgevoerd door een heel orkest, waar de meeste huwelijksbudgetten niet flexibel genoeg voor zijn. Door te kiezen voor een solist of een kleine kamergroep is deze optie echter voor vrijwel iedereen beschikbaar!

 

Popmuziek

Popmuziek evolueert voortdurend samen met moderne trends, waardoor het de ideale feestmuziek is voor jongere menigten. Deze mix van rechtstreekse radiodeuntjes en all-time favorites zal uw feest tot een absoluut succes maken. Popmuziek spreekt een divers publiek aan, dus een DJ huren voor jouw bruiloft met jouw favoriete popmuziek is hiervoor een uiterst goed idee! Je kunt hiermee een vermakelijke receptie verwachten met veel zang en dans.

 

Rock & Roll

Je denkt misschien dat rockmuziek niet samengaat met formele evenementen? Nou, denk nog maar eens goed na! Rock & Roll is één van de beste keuzes voor dansbare muziek voor elke bruiloft met een vintage thema. Met een grote verscheidenheid aan nummers uit de jaren ’50 tot ’90, zou dit genre gemakkelijk een levendige dansvloer kunnen stimuleren.

 

Soul & Funk

Als je op zoek bent naar dansmuziek met enorme beats en pakkende riffs, dan is dit genre zeker iets voor jou! De bekende liedjes van Stevie Wonder samen met de populaire James Brown-hits zullen je dansvloer in een flits vullen! Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit genre door elke leeftijdsgroep alom wordt gewaardeerd. Niemand kan Soul & Funk toch weerstaan!

Bron: Funky Vinyl